petak, 10. kolovoza 2018.

Kardio vs trening snage



kardio-vs-vjezbe-snage



Negdje ste čuli: trening s utezima čini žene da izgledaju glomazno.
Ovaj mit jednostavno neće umrijeti i, na žalost, to je užasna zabluda. Da se dokaže, samo idite u bilo koju veliku teretanu i vidjeti ćete koliko 70 kg  teških mladića sa rukama tankim poput olovke i pivskim trbuhom, treniraju više puta, čak i svaki dan u teretani da bi izgledali kao nekakve ogromne mrcine. Očito nešto ne ide.
Potrebno je puno rada unutar i izvan teretane kako bi bili veliki ili pozamašni u svom obliku tijela. Ne samo da trebaju biti posvećene svom treningu (što svakako jesu), ali vam je potrebna i pravilna prehrana, ako ste ozbiljni u ostvarivanju svoga cilja.
“Postoji velika zabluda o tome što uzrokuje veličinu mišića ili grbu. “To je mišić pokriven mašću”, rekao je Mike Roussell, autor i prehrambeni konzultant. “Dakle, ako smatrate da ste previše glomazni, onda je važno da fino podesite Vašu dijetu za gubitak viška masnoće – ali ne odustajati od treninga s utezima”. Žene imaju drugačiji problem, ako je cilj postavljen na veličinu tijela. Oni imaju oko jedne desetine testosterona u muškaraca, a testosteron je ključna komponenta u procesu izgradnje mišića. Dakle, čak i ako radite jednako teško kao muškarac, podizanjem istog iznosa tereta, još uvijek nećete vidjeti iste rezultate s obzirom na izgradnju mišića. Žene mogu, međutim, graditi mišiće. Umjesto velikih i pozamašnih, oni će biti tip dugih i mršavih, mišića koje mnoge žene žele.
Vi trčite i trčite, ali kile ne „silaze“. To je jedna od vodećih boli za ljude koji vježbaju. Toliko napora, a tako malo napretka, ali zašto je to tako? Jednostavno: Kardio nije najbrži način za izgubiti težinu, a to sigurno nije jedini način. Tu je riješenje, međutim, to će vam omogućiti da provedete manje vremena u teretanu, a vidjeti ćete čak i bolje rezultate.
Čuli ste negdje: mast se ne može potrošiti s treninzima snage
Previše ljudi je usmjereno su na to koliko kalorija se „spali“ ili potroši, dok su u teretani, ali to je kratkoročno gledanje na cijelu stvar. Prestanite s naglaskom na koliko kalorija ste potrošili u teretani i umjesto toga usredotočite se na to kako vaše tijelo troši kalorije izvan teretane. Možete potrošiti kalorije tijekom dana, bez obzira što radite, ali tjelovježba pomaže povećati postotak stope po kojoj vam sagorijevaju kalorije.
Uz većinu oblika tradicionalnog steady – state kardia, možete trošiti kalorije dok vježbate, ali kada se zaustavite, brzo se vratite na svoju normalnu stopu metabolizma. Treninga snage, međutim, gradi mišiće i više mišića pomaže vam sagorijevati više kalorija – čak i kada ne radite ništa drugo nego sjedite na kauču.
“Trening snage je kritična komponenta svakog programa koji naglašava dugoročno  gubitak masti “, rekao je Alwyn Cosgrove, koautor knjige “The New Rules of Lifting.” Razmislite o tome ovako: Mišići su “žedni” iz metaboličke perspektive. Više mišića imate, više goriva se stalno troši. To je prednost treninga snage, ako je vaš cilj je da se stanjite. Ergometar ili orbitrek se često koristie kako bi brzo tijelo potrošilo masne naslage, i oni su svakako korisni ako je vaš cilj poboljšati zdravlje kardiovaskularnog sustava, izdržljivosti ili jednostavno spali neke dodatne kalorije, ali trening snage je snažan saveznik “.

About Photos

we are certified themeforest Developers, Google blogspot developer and UI designers. We are popular at JavaScript engineers. We are team of professinal programmers, developers work together and make unique blogger templates.

0 komentari:

Objavi komentar

Reach Us

Address

Contact Us

Copyright © FITNESS BALKANS™

Blogger Templates By Templatezy & Copy Blogger Themes & Distributed By MyBloggerThemes