petak, 3. kolovoza 2018.

Što trebate znati o smanjenju unosa šećera da biste izgubili masno tkivo

Jeste li jeli previše šećera? Mnogi od nas možda ne shvaćaju skrivene šećere sadržane u hrani koja se konzumira. Također, većina hrane koju jedemo je pretvorena u šećer. 

Problem i dalje traži previše šećera nije zdrav. Doprinosi dobivanju težine, pretilosti i bolesti. Rafinirani i dodani šećer može biti zarazna i čuva vas vraćanje za više. 

Zbog toga mnogi od nas prenose se, ali gladuju za hranjivim tvarima. Ishod je privremeni šećer za popravak i dodani flab sloj. 

Kako biste poboljšali svoje zdravlje, smanjili masnoće u tijelu i u konačnici postigli svoje ciljeve za fitness, smanjuje se unos šećera.

Što trebate znati o šećeru

Vaše tijelo zapravo treba šećer da ispravno funkcionira. Ugljikohidrati se razgrađuju u šećer (glukozu) i daju energiju. Ovo je dobra stvar. Međutim, postoji razlika između prirodnog šećera i rafiniranog, bijelog šećera. 

Rafinirani bijeli šećer obrađuje se kako bi izgledao lijepo i nalazilo se u hrani poput kruha, umaka, juha, kečapa, krekera, a popis ide dalje. Također je uključena u gazirana pića, kremama, salate i sjedenje na stolu da se dodaju kavi i žitaricama. Ovo je šećer koji bi trebao biti smanjen u prehrani. 

Prirodni šećeri u voću, povrću i mlijeku smatraju se zdravima. To su također poznati kao dobri ugljikohidrati i pružaju energiju brzog ili sporog oslobađanja radi optimalne funkcije tjelesne tekućine, zdravlja i fitnesa.

Dakle, bolje je konzumirati prirodni šećer za razliku od dodanog ili rafiniranog šećera. Vaše tijelo će cijeniti vas jesti jabuke preko krafna, na primjer. Jedna je hranjiva, a druga samo prazna kalorija ispunjena konzervansima koje doista ne želite u vašem tijelu. 

To ne znači da morate odustati od omiljenog deserta ili povremene tjestenine, samo budite pametni o svojim izborima. Jelo čisto 80% vremena omogućit će vam da postignete svoje ciljeve bez brige jer ste se brinuli o problemu konzumiranja previše šećera.

Kakve hrane pretvoriti u šećer 

Ugljikohidrati su namirnice koje se pretvaraju u šećer i daju energiju. To ne znači prestati jesti ugljikohidrate jer se pretvaraju u šećer. Zapamtite, vaše tijelo treba da šećer (glukoza) ispravno funkcionira. Važno je jesti ugljikohidrate kako bi gorivo vaše tijelo. 

Najveći bludni prekršitelji i slabost za većinu ljudi su kruh, bagels, tjestenina, bijela riža, rezanci, pečene robe, krekeri i žetoni. Mnogi od vas ne shvaćaju smanjenje šećera znači više nego piti soda. To znači smanjenje bijele hrane i prerađene hrane jer se pretvaraju u šećer jednom konzumira. 

Više očigledne hrane i pića koja sadrže šećer i pretvaranje u jednom konzumiranu šećer uključuju marmelade, stolni šećer, sodas, slatkiše, alkohol, prerađeni sirupi i kremaste kave. Ako se prehrambeni proizvod obrađuje, ona svakako sadrži šećer. Počnite čitati svoje oznake sastojaka. 

Dno crta je da previše nezdravih ugljikohidrata se konzumira i poplava svoje tijelo sa šećerom. Tu je i problem ove hrane koji uzrokuju upalu u vašem tijelu, što je glavni uzrok većine bolesti i kroničnih bolesti. Uklanjanje prerađenih bijelih proizvoda pomoći će smanjiti dodani šećer iz vaše prehrane i promicati dobro zdravlje.

Znajte svoj šećer - pročitajte oznake sastojaka

Mnoge namirnice sadrže dodane i skrivene šećere koje treba izbjegavati. Zapravo, ima preko 100 različitih imena za šećer (prilično zastrašujuće). Sljedeći kratki popis uključuje druga imena za šećer kako bi bio svjestan čitanja oznaka sastojaka: 
  • Bezvodna dekstroza
  • smeđi šećer
  • kristali na trsku
  • šećerna trska
  • zaslađivač kukuruza
  • kukuruzni sirup
  • krutina kukuruznog sirupa
  • kristalnu dekstrozu
  • ispareni sok od trske
  • sladilo fruktoze
  • koncentrati voćnog soka
  • sirup visokog fruktoznog kukuruza (najgori)
  • tekuća fruktoza
  • sirup sirutke
  • javorov sirup
  • melasa
  • sirup od palačinke
  • sirovi šećer
  • šećer
  • sirup
  • bijeli šečer
  • karbitol
  • koncentrirani voćni sok
  • digliceridi
  • disaharidi
  • ispareni sok od trske
  • eritriol
  • Kristali u Floridi
  • fructooligosaccharides
  • galaktoza
  • glucitol
  • glucoamine
  • heksitol
  • inversol
  • izomaltol
  • maltodekstrin
  • sladni ječam
  • slada
  • manitol
  • nektari
  • pentoza
  • žito sirup
  • riboza riža sirup
  • rižinog slada
  • krutina sirutke riže
  • sorbitol
  • kineska šećerna trska
  • sucanat
  • sucanet
  • ksilitol
  • zylose

Najbolji način izbjegavanja dodanog šećera 

Dodani šećer sadržan je u gotovo svim prehrambenim proizvodima i bijelim proizvodima. Najbolji način smanjenja šećera je čišćenje vaše prehrane jedući cijelu hranu . To znači svježe povrće, lisnato zelje, voće, perad i ribu, orasi, sjemenke i žitarice. 

To može zahtijevati ostava i čišćenje hladnjaka. Uklonite sve prehrambene proizvode koji sadrže dodatni šećer i zamijenite hranjivom cjelovitom hranom. Ako se boriš s bacanjem hrane, stavite je u kutiju i darujte kuhinji za hranu ili lokalnoj crkvi.

Smanjenje dodanog šećera bit će izvrstan početak dobivanja fit i zdravog. Osjećat ćete se bolje, bolje izgledati, a vaše će tijelo cijeniti detoksifikaciju. 

Hvala vam što ste se zaustavili mojim blogom. Ne zaboravite se pretplatiti i nikad ne propustite važna besplatna ažuriranja programa. 
Budite dobro i ostanite zdravi


OSTAVITE KOMENTAR

About Photos

we are certified themeforest Developers, Google blogspot developer and UI designers. We are popular at JavaScript engineers. We are team of professinal programmers, developers work together and make unique blogger templates.

0 komentari:

Objavi komentar

Reach Us

Address

Contact Us

Copyright © FITNESS BALKANS™

Blogger Templates By Templatezy & Copy Blogger Themes & Distributed By MyBloggerThemes