Što trebate znati o smanjenju unosa šećera da biste izgubili masno tkivo
Jeste li jeli previše šećera? Mnogi od nas možda ne shvaćaju skrivene šećere sadržane u hrani koja se konzumira. Također, većina hrane koju jedemo je pretvorena u šećer.
Problem i dalje traži previše šećera nije zdrav. Doprinosi dobivanju težine, pretilosti i bolesti. Rafinirani i dodani šećer može biti zarazna i čuva vas vraćanje za više.
Zbog toga mnogi od nas prenose se, ali gladuju za hranjivim tvarima. Ishod je privremeni šećer za popravak i dodani flab sloj.
Kako biste poboljšali svoje zdravlje, smanjili masnoće u tijelu i u konačnici postigli svoje ciljeve za fitness, smanjuje se unos šećera.
Rafinirani bijeli šećer obrađuje se kako bi izgledao lijepo i nalazilo se u hrani poput kruha, umaka, juha, kečapa, krekera, a popis ide dalje. Također je uključena u gazirana pića, kremama, salate i sjedenje na stolu da se dodaju kavi i žitaricama. Ovo je šećer koji bi trebao biti smanjen u prehrani.
Prirodni šećeri u voću, povrću i mlijeku smatraju se zdravima. To su također poznati kao dobri ugljikohidrati i pružaju energiju brzog ili sporog oslobađanja radi optimalne funkcije tjelesne tekućine, zdravlja i fitnesa.
Dakle, bolje je konzumirati prirodni šećer za razliku od dodanog ili rafiniranog šećera. Vaše tijelo će cijeniti vas jesti jabuke preko krafna, na primjer. Jedna je hranjiva, a druga samo prazna kalorija ispunjena konzervansima koje doista ne želite u vašem tijelu.
To ne znači da morate odustati od omiljenog deserta ili povremene tjestenine, samo budite pametni o svojim izborima. Jelo čisto 80% vremena omogućit će vam da postignete svoje ciljeve bez brige jer ste se brinuli o problemu konzumiranja previše šećera.
OSTAVITE KOMENTAR
Problem i dalje traži previše šećera nije zdrav. Doprinosi dobivanju težine, pretilosti i bolesti. Rafinirani i dodani šećer može biti zarazna i čuva vas vraćanje za više.
Zbog toga mnogi od nas prenose se, ali gladuju za hranjivim tvarima. Ishod je privremeni šećer za popravak i dodani flab sloj.
Kako biste poboljšali svoje zdravlje, smanjili masnoće u tijelu i u konačnici postigli svoje ciljeve za fitness, smanjuje se unos šećera.
Što trebate znati o šećeru
Vaše tijelo zapravo treba šećer da ispravno funkcionira. Ugljikohidrati se razgrađuju u šećer (glukozu) i daju energiju. Ovo je dobra stvar. Međutim, postoji razlika između prirodnog šećera i rafiniranog, bijelog šećera.Rafinirani bijeli šećer obrađuje se kako bi izgledao lijepo i nalazilo se u hrani poput kruha, umaka, juha, kečapa, krekera, a popis ide dalje. Također je uključena u gazirana pića, kremama, salate i sjedenje na stolu da se dodaju kavi i žitaricama. Ovo je šećer koji bi trebao biti smanjen u prehrani.
Prirodni šećeri u voću, povrću i mlijeku smatraju se zdravima. To su također poznati kao dobri ugljikohidrati i pružaju energiju brzog ili sporog oslobađanja radi optimalne funkcije tjelesne tekućine, zdravlja i fitnesa.
Dakle, bolje je konzumirati prirodni šećer za razliku od dodanog ili rafiniranog šećera. Vaše tijelo će cijeniti vas jesti jabuke preko krafna, na primjer. Jedna je hranjiva, a druga samo prazna kalorija ispunjena konzervansima koje doista ne želite u vašem tijelu.
To ne znači da morate odustati od omiljenog deserta ili povremene tjestenine, samo budite pametni o svojim izborima. Jelo čisto 80% vremena omogućit će vam da postignete svoje ciljeve bez brige jer ste se brinuli o problemu konzumiranja previše šećera.
Kakve hrane pretvoriti u šećer
Ugljikohidrati su namirnice koje se pretvaraju u šećer i daju energiju. To ne znači prestati jesti ugljikohidrate jer se pretvaraju u šećer. Zapamtite, vaše tijelo treba da šećer (glukoza) ispravno funkcionira. Važno je jesti ugljikohidrate kako bi gorivo vaše tijelo.
Najveći bludni prekršitelji i slabost za većinu ljudi su kruh, bagels, tjestenina, bijela riža, rezanci, pečene robe, krekeri i žetoni. Mnogi od vas ne shvaćaju smanjenje šećera znači više nego piti soda. To znači smanjenje bijele hrane i prerađene hrane jer se pretvaraju u šećer jednom konzumira.
Najveći bludni prekršitelji i slabost za većinu ljudi su kruh, bagels, tjestenina, bijela riža, rezanci, pečene robe, krekeri i žetoni. Mnogi od vas ne shvaćaju smanjenje šećera znači više nego piti soda. To znači smanjenje bijele hrane i prerađene hrane jer se pretvaraju u šećer jednom konzumira.
Više očigledne hrane i pića koja sadrže šećer i pretvaranje u jednom konzumiranu šećer uključuju marmelade, stolni šećer, sodas, slatkiše, alkohol, prerađeni sirupi i kremaste kave. Ako se prehrambeni proizvod obrađuje, ona svakako sadrži šećer. Počnite čitati svoje oznake sastojaka.
Dno crta je da previše nezdravih ugljikohidrata se konzumira i poplava svoje tijelo sa šećerom. Tu je i problem ove hrane koji uzrokuju upalu u vašem tijelu, što je glavni uzrok većine bolesti i kroničnih bolesti. Uklanjanje prerađenih bijelih proizvoda pomoći će smanjiti dodani šećer iz vaše prehrane i promicati dobro zdravlje.
Dno crta je da previše nezdravih ugljikohidrata se konzumira i poplava svoje tijelo sa šećerom. Tu je i problem ove hrane koji uzrokuju upalu u vašem tijelu, što je glavni uzrok većine bolesti i kroničnih bolesti. Uklanjanje prerađenih bijelih proizvoda pomoći će smanjiti dodani šećer iz vaše prehrane i promicati dobro zdravlje.
Znajte svoj šećer - pročitajte oznake sastojaka
Mnoge namirnice sadrže dodane i skrivene šećere koje treba izbjegavati. Zapravo, ima preko 100 različitih imena za šećer (prilično zastrašujuće). Sljedeći kratki popis uključuje druga imena za šećer kako bi bio svjestan čitanja oznaka sastojaka:
- Bezvodna dekstroza
- smeđi šećer
- kristali na trsku
- šećerna trska
- zaslađivač kukuruza
- kukuruzni sirup
- krutina kukuruznog sirupa
- kristalnu dekstrozu
- ispareni sok od trske
- sladilo fruktoze
- koncentrati voćnog soka
- sirup visokog fruktoznog kukuruza (najgori)
- tekuća fruktoza
- sirup sirutke
- javorov sirup
- melasa
- sirup od palačinke
- sirovi šećer
- šećer
- sirup
- bijeli šečer
- karbitol
- koncentrirani voćni sok
- digliceridi
- disaharidi
- ispareni sok od trske
- eritriol
- Kristali u Floridi
- fructooligosaccharides
- galaktoza
- glucitol
- glucoamine
- heksitol
- inversol
- izomaltol
- maltodekstrin
- sladni ječam
- slada
- manitol
- nektari
- pentoza
- žito sirup
- riboza riža sirup
- rižinog slada
- krutina sirutke riže
- sorbitol
- kineska šećerna trska
- sucanat
- sucanet
- ksilitol
- zylose
Najbolji način izbjegavanja dodanog šećera
Dodani šećer sadržan je u gotovo svim prehrambenim proizvodima i bijelim proizvodima. Najbolji način smanjenja šećera je čišćenje vaše prehrane jedući cijelu hranu . To znači svježe povrće, lisnato zelje, voće, perad i ribu, orasi, sjemenke i žitarice.
To može zahtijevati ostava i čišćenje hladnjaka. Uklonite sve prehrambene proizvode koji sadrže dodatni šećer i zamijenite hranjivom cjelovitom hranom. Ako se boriš s bacanjem hrane, stavite je u kutiju i darujte kuhinji za hranu ili lokalnoj crkvi.
Smanjenje dodanog šećera bit će izvrstan početak dobivanja fit i zdravog. Osjećat ćete se bolje, bolje izgledati, a vaše će tijelo cijeniti detoksifikaciju.
Hvala vam što ste se zaustavili mojim blogom. Ne zaboravite se pretplatiti i nikad ne propustite važna besplatna ažuriranja programa.
Budite dobro i ostanite zdravi |
OSTAVITE KOMENTAR
0 komentari:
Objavi komentar